Nederlands

Dag 2 Gastheer laat het liggen en treft topfavoriet in halve finale

Dag 2 is zoals gebruikelijk de dag waarop de beslissingen vallen.

Groep A
In de eerste wedstrijd stonden de twee favorieten in deze groep tegenover elkaar. De wedstrijd ging aardig gelijk op, maar uiteindelijk trokken de Brazilianen met 2-1 aan het langste eind en plaatsten zich al voor de halve finale.

Op het andere veld legde FC Utrecht Rangers FC aanvankelijk hun wil op en liepen uit naar 3-1. Pas na de 3-1 kreeg Rangers de overhand, maar wist men niet meer te scoren.

Het laatste duel tussen RB Bragantino en Rangers FC, stond weinig meer op het spel. De Brazilianen walsten met speels gemak over de Schotse recordkampioen heen en stelden groepswinst veilig met een 6-1 zege.

Een vergelijkbaar beeld op het andere veld, waar het krachtsverschil toch wat te groot was in Belgisch voordeel. Middels een 3-0 zege plaatste RSC Anderlecht zich als nr 2 in de groep voor de halve finales.

Groep B
FC Kobenhavn had het meeste balbezit in het begin van het duel met PSV. Door de linies kort te houden kon PSV eenvoudig stand houden. PSV nam tot tweemaal toe de leiding, maar evenzovele malen kwamen de Denen op gelijke hoogte. Beide teams stonden precies gelijk na 2 wedstrijden.

Manchester United - Jeonbuk Hyundai Motors FC kwam pas heel laat op gang, maar toen ging het ook ineens hard. Toen de rookpluimen opgetrokken waren stond er door een hattrick van Ethan Wheatley 3-2 op het scorebord voor de Red Devils.

In de laatste groepswedstrijd begon PSV matig aan hun duel tegen Jeonbuk Hyundai Motors FC, dat bij rust met 0-1 voor stond. Dankzij een lucky goal, via het scheenbeen, van Sven van der Plas kwam PSV in de tweede helft op gelijke hoogte. Verder dan dat kwamen beide teams niet.

FC Kobenhavn had weinig te duchten van Manchester United. Op redelijk eenvoudige wijze wisten de Denen met 3-1 te winnen en daarmee de groepswinst te pakken.

Nieuwsbericht