Nederlands

Junho Lee: "het is een mooie kans om ons te ontwikkelen"

Na de laatste groepswedstrijd spraken we met Junho Lee, aanvoerder van de Jeonbuk Hyundai Motors FC. Zijn team heeft de halve finales niet weten te bereiken, maar hij is desondanks blij om hier te zijn.

Welkom op de Otten Innovation Cup. Hoe ervaren jullie dit toernooi tot nu toe?

Er zijn hier teams van over de gehele wereld, zoals Red Bull Bragantino uit Brazilië en wij uit Azië. Het is een hele mooie kans om ons te laten zien en om ons verder te ontwikkelen. Dat geldt ook voor de andere jeugdspelers van over de hele wereld.

Is het niveau waarop je speelt hier hetzelfde dan in Zuid-Korea?

Het is een toernooi voor onder 19-spelers. We dachten dat het een jeugdtoernooi gig zijn, maar we hebben ontdekt dat het toernooi de perfectie benadert. De spelers hier hebben echt professionele kwaliteiten, we zijn verrast over het hoge niveau.

Wat nieuw is, zijn de nieuwe spelregels. Hoe bevallen deze regels?

Omdat je alles met je voeten doet, bijvoorbeeld het indribbelen in plaats van ingooien, gaat het spel erg snel. Het spel verloopt hierdoor vloeiender. Ook voor de fans is het denk ik heel leuk om naar te kijken. De speler zijn erg enthousiast over deze nieuwe regels.

Ben je tevreden met jullie resultaten tot nu toe?
Om eerlijk te zijn: we zijn niet tevreden, omdat we geen wedstrijden hebben weten te winnen tot nu toe. We representeren ook ons land, dus morgen gaan we er alles aan doen om de wedstrijd wél winnend af te sluiten.

Nieuwsbericht