Nederlands

Peter Quispel: "Ik ben ervan overtuigd dat we gaan winnen"

Na de zinderende wedstrijd tegen Red Bull Bragantino spraken we met Peter Quispel, middenvelder van PSV. Hij was dolgelukkig met de winst in de halve finale en is klaar voor de eindstrijd.

Jullie hebben de finale bereikt na een spannende wedstrijd tegen Red Bull Bragantino.
Over de gehele wedstrijd gezien vond ik dat wij wel de betere waren, zeker aan de bal. Ik had hen wat sterker ingeschat, vooral voetballend gezien. We hebben genoeg kansen gecreëerd, maar hebben ons niet genoeg beloond. Uiteindelijk wordt het dan nog spannend, onder andere doordat we een penalty tegenkrijgen. Maar onze keeper pakt gelukkig de beslissende penalty, dus uiteindelijk zijn we er goed uitgekomen.

Jullie creëerden in de eerste helft wat meer kansen dan in de tweede helft.
De eerste helft besteedden we wat meer aandacht aan het positiespel. De tweede helft kom je toch wat meer in de emotie en spelen we wat sneller de lange bal. Dan wordt het voetballend gezien wat lastiger, de lange bal is niet altijd de beste optie.

Straks spelen jullie de finale tegen Anderlecht. Hoe kijk je naar die wedstrijd?
Wij gaan winnen natuurlijk. We hebben ons goed voorbereid, hebben goede energie. Tot nu toe hebben we een goed toernooi gedraaid en iedereen is er klaar voor. Ik ben ervan overtuigd dat we gaan winnen.

Nieuwsbericht