Nederlands

Olivier van Zijl: "Mooi dat we tegen zo'n teams hebben mogen spelen"

FC Utrecht versloeg Manchester United na penalty’s. Hiermee eindigde de club uit de Domstad als vijfde op het toernooi om de Otten Innovation Cup. Na afloop van het toernooi spraken we met Olivier van Zijl over de prestaties en over het aankomende seizoen.

Wat vind je van jullie prestatie op de Otten Innovation Cup?

Als je kijkt naar de teams die meededen, denk ik dat we goed hebben gepresteerd. De eerste wedstrijd tegen Red Bull Bragantino hebben we het wel laten liggen. Als je die wint, zit je meteen lekker in het toernooi. Uiteindelijk ben ik wel tevreden gezien de tegenstand.

Wat vond je van het spelen tegen teams uit andere landen en culturen?

Dat was een hele mooie ervaring. In Nederland speel je tegen teams als PSV en AZ, maar als je bijvoorbeeld tegen een team als Red Bull Bragantino speelt dan wordt er toch anders gespeeld. Je merkt het vooral aan zaken als tactiek en de energie die ze leveren. Ze hebben de wil om alle duels te winnen, spelen met veel intensiteit. Daar kunnen we veel van leren, dus het is alleen maar mooi dat we tegen zo’n teams hebben mogen spelen.

De spelregels waren ook anders dan normaal.

De ene regel beviel wat beter dan de andere. Bijvoorbeeld het indribbelen vonden we alleen maar leuk, dat geeft meer actie in het spel. Het doorwisselen is ook heel handig, dan blijft de snelheid ook in het spel. De vijf minuten tijdstraf bij een gele kaart vonden we wel iets te lang. Dat was 1/5e van een helft, daar kan misschien nog wat in aangepast worden.

De competitie gaat ook weer bijna van start voor jullie. Wat zijn jullie ambities dit seizoen?

We willen in de top 4 eindigen. We hebben een goede voorbereiding gedraaid en we zijn hard aan de slag om goed voor de dag te komen gedurende het seizoen. Het uiteindelijke doel is dus een plek in de top 4.

Zijn er nog dingen die je toe wil voegen?

Het was een mooi toernooi. Alles was goed geregeld. De kleedkamer was top, het hotel idem. We zijn dus erg tevreden.

Nieuwsbericht