Nederlands

Interview Robin van Duiven (PSV): "Dan is dat natuurlijk een fantastisch gevoel"

Vlak na de wedstrijd spraken we met Robin van Duiven, die een vrije trap prachtig binnen krulde en hiermee zorgde voor de 2-1 overwinning van PSV op Manchester United.

Gefeliciteerd met de overwinning! Hoe kijk je terug op jullie eerste wedstrijd?

Ik vond dat we de eerste 10 minuten goed begonnen, daarna werd het wat minder. Het was erg warm vandaag, maar toch hebben we in de tweede helft met onze energie en wilskracht laten zien dat we kunnen vechten als team. Dan hebben we individuele spelers die zo'n vrije trap binnen kunnen schieten, waardoor we met 2-1 winnen.

Wat dacht je toen de trainer je in het veld zette om die vrije trap te nemen?

We weten dat het een kwaliteit van mij is om vrije trappen te nemen. Ik dacht: het is 1-1, we spelen tegen Manchester United; deze moet er gewoon in. Als je hem dan zo mag raken en hij vliegt via de paal binnen, dan is dat natuurlijk een fantastisch gevoel.

Je scoorde nadat jullie gebruikmaakten van één van de nieuwe spelregels. Wat vind je van deze nieuwe regels tot nu toe?

Ik vind de spelregels wel interessant. De tijd stopt als de bal uit het spel is, dus je speelt echt ook alle minuten die je hebt. Je kunt snel doorwisselen, je mag indribbelen en passen. Ik denk dat dit wel een voordeel voor ons is, omdat we veel voetballende kwaliteiten hebben. Je merkt dat het spel vermoeiender is, het spel gaat sneller.

Hebben jullie vooraf een bepaald doel gesteld als team voor deze Otten Cup?

Ik denk dat het doel altijd is om het toernooi te winnen. We doen alles om te winnen. Dit toernooi wil je gewoon winnen als PSV zijnde, zeker hier op eigen complex. Daar gaan we voor.