Nederlands

Dag 1: van Duiven zorgt voor een vliegende start van PSV

Vandaag ging de Otten Innovation Cup van start. Top teams van over de hele wereld gingen het experiment met nieuwe spelregels aan. Duidelijk werd dat spelers dit heel snel oppakken en teams dit ook in hun voordeel weten te gebruiken.

Het toernooi werd geopend met de duels in groep A

Red Bull Bragantino en FC Utrecht trapten af op het hoofdveld. De Brazilianen maakten direct hun intenties duidelijk. Snel en aanvallend spel leidde tot de nodige kansen en een openingstreffer net voor rust, ware het niet dat deze afgekeurd werd.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld, wat Red Bull nu wel in doelpunten wist om te zetten. Eindstand 2-0.

Het andere duel in groep A ging tussen Rangers FC en RSC Anderlecht. RSC Anderlecht had het betere van het spel, maar beide teams kregen enkele dotten van kansen. Wonderbaarlijk genoeg was de ruststand 0-0.

In de tweede helft begonnen de schotten sterker, maar RSC Anderlecht maakte in 7 minuten tijd een einde aan de Schotse illusies met 3 doelpunten. Vlak voor tijd kwam hier nog een vierde treffer bij, zodat de Belgen met een klinkende overwinning het toernooi starten 0-4. Bruto speeltijd 71 minuten.

Gastheer PSV begon het eigen toernooi met een duel tegen Manchester United. PSV creeerde een aantal kansen, maar het waren de Red Devils die de score openden. Dat was ook gelijk de ruststand

Na rust was het Elvic Jagers die de gelijkmaker produceerde. Kort hierna kwam PSV met 9 man te staan door 2 gele kaarten. Door goed gebruik te maken van de nieuwe regels en vele wissels, kon PSV toch het tempo goed volhouden. Zo ook bij een toegekende vrije trap. Trainer Vincent Heilmann bracht Robin van Duiven in het veld. Hij schoot de vrije trap schitterend via de paal in het doel 2-1, wat ook de eindstand was.

Het andere duel in deze poule ging tussen Jeonbuk Hyundai Motors FC en FC Kobenhavn. Een duel dat gelijk opging, zonder veel spektakel op te leveren. In de eerste helft kwamen de Denen op voorsprong, direct gevolgd door een Koreaanse gelijkmaker.

De tweede helft kende hetzelfde spelbeeld. Weinig grote kansen en twee teams die aan elkaar gewaagd waren. Na een prachtige solo en dito voorzet was het Amin Chiakha die het duel in Deens voordeel besliste 1-2. Bruto speeltijd 67 minuten.

Morgen begint het toernooi om 10.00u met RSC Anderlecht - Red Bull Bragantino op het hoofdveld en FC Utrecht tegen Rangers FC op veld 1.