Nederlands

"Het is alleen maar een verrijking voor onze spelers om op zo'n toernooi te kunnen spelen"

Na de 1-2 nederlaag tegen Red Bull Bragantino spraken we met RSC Anderlecht-trainer David Hubert over de wedstrijd, het toernooi en de nieuwe spelregels.

Wat vond je van de wedstrijd tegen Red Bull Bragantino?

Ik denk dat wij op zich een goed georganiseerde wedstrijd hebben gespeeld. We hebben het Red Bull heel moeilijk gemaakt. In de eerste helft kwamen we goed op voorsprong. We zakten daarna iets te ver terug op eigen helft, maar ik denk dat we desondanks vooral in de problemen zijn gekomen door een indivuele fout aan onze kant. Met een ingooi/indribbel geven we de bal wat te makkelijk weg aan de tegenstander, wat resulteerde in de 1-1. Je ziet dan, zeker op deze leeftijd, dat het momentum dan snel kan verschuiven. Niet lang daarna maken zij dan ook de 1-2.
In de tweede helft zijn we trouw gebleven aan onze principes, we hebben goed tussen de linies weten te spelen. Daarmee brachten we Red Bull Bragantino ook in de problemen en creërden we een aantal hele goede kansen. Helaas leidde dit niet tot de gelijkmaker.

Je noemde dat de tegengoal ontstond uit een situatie met een nieuwe spelregel. Hoe bevallen deze regels tot dusverre?

In het begin was het wel aanpassen. Je ziet jongens die toch nadenken, bijvoorbeeld als de bal uit is. Ze kunnen dan gewoon indribbelen, maar dat zit nog niet helemaal in het systeem. Dat is ook logisch, we hebben er nog niet zoveel op kunnen trainen. Ik denk dat we hier steeds beter mee om weten te gaan, ook in de komende wedstrijden van dit toernooi.

Hoe bevalt het op de Otten Innovation Cup?

Het is altijd interessant voor ons als academie om aan zo'n toernooi deel te nemen. Het is een fantastisch georganiseerd toernooi met goede, internationale, tegenstanders. Dat is altijd een mooi moment om ons te meten met deze academies. Het is alleen maar een verrijking voor onze spelers om op zo'n toernooi te kunnen spelen.