Nederlands

Vincent Heilmann: "Het voelt als een warm bad"

Na het 2-2 gelijkspel tegen FC Kopenhagen spraken we met kersverse PSV-trainer Vincent Heilmann over de wedstrijd, het vervolg van het toernooi en natuurlijk over zijn terugkeer bij PSV.

Ben je tevreden met de uitslag tegen FC Kopenhagen?

Als PSV-zijnde kun je nooit tevreden zijn met een gelijkspel, dus het korte antwoord is: nee. Je moet alleen niet vergeten dat we met een mix-groep spelen. Heel veel jonge jongens, een aantal jongens die normaal bij Jong PSV spelen. Wat dat betreft hebben ze het oké gedaan, maar we willen en verwachten meer. Dat betreft onder andere het kansen creëren, kansen afmaken, counterpress, restverdediging. Al die aspecten kunnen nog beter. Daar moeten we wel de volgende stap in zetten.

Jullie leken ook iets controlerender te spelen, klopt dat?

We wilden Kopenhagen iets laten komen, de bal veroveren en dan via de counter gevaarlijk worden. Ook op basis van het spel van Kopenhagen uit de eerste wedstrijd. Ook zijn er veel jongens waar ik niet mee getraind heb, die ook nieuw zijn voor andere spelers. Dan moet je het zo makkelijk mogelijk maken voor iedereen, zodat iedereen ook in zijn kracht kan kopen. Dat hebben ze geprobeerd, met vlagen ook goed gedaan, maar qua eindstand is het niet genoeg.

Straks spelen jullie tegen de Jeonbuk Hyundai Motors FC. Wat verwacht je van die wedstrijd?

We gaan ons zo goed voorbereiden op de volgende wedstrijd. De analisten hebben alles voorbereid. Voor ons telt maar één ding en dat is de drie punten.

Nog even over de spelregels dit toernooi, wat vind je daarvan?

Uiteindelijk is het natuurlijk gewoon 11 tegen 11, dus we moeten het ook niet maken wat het is. Ik denk dat het wel iets vraagt van de spelers qua scherpste, constant klaar moeten zijn. Je kunt ook wat meer doen qua ritmewisselingen; de ene speler erin, de andere eruit. Kort even eruit voor wat instructies, enz. Je kunt er dus ook je voordeel mee halen.

Zelf ben je natuurlijk net weer terug bij PSV. Hoe bevalt het weer hier op de Herdgang?

Het is super. Het is voor mij geweldig om in zo’n groot en mooi toernooi te kunnen beginnen. Ik heb afgelopen donderdag één trainingsdag gehad en nu meteen het toernooi om de Otten Innovation Cup. Gisteren hebben we een droomstart gehad en voor mij voelt het als thuiskomen in een warm bad.

Nieuwsbericht