PSV wint 73e editie van de Otten Cup

19:48
Nieuwsbericht

PSV heeft de 73e editie van de Otten Cup gewonnen door RSC Anderlecht te verslaan. Het was al sinds 2015 geleden dat de gastheer zijn eigen toernooi nog eens wist te winnen.

PSV startte het toernooi op vrijdag met een 2-1 overwinning tegen Manchester United. Op zaterdag kon hier niet helemaal een vervolg aan gegeven worden. Eerst volgde een gelijkspel (2-2) tegen het sterke FC Kobenhavn, waarna wederom een gelijkspel (Jeonbuk Hyundai Motors FC 1-1) en de tweede plek in de groep volgde achter groepswinnaar FC Kobenhavn.

In de halve finale was Red Bull Bragantino de tegenstander. Op basis van hun groepsduels een zeer geduchte tegenstander.
PSV startte goed aan de halve finale en wist uiteindelijk ook de openingstreffer te maken. De tweede helft kende een wat ander spelbeeld en komt Red Bull Bragantino in korte tijd op een 1-2 voorsprong. Wanneer je denkt dat een strijd om het brons het devies is, kopt Jesper Uneken alsnog de gelijkmaker binnen. De opvolgende strafschoppen worden door PSV beter genomen (5-4), waardoor voor de 36e keer in de geschiedenis de finale gehaald word.

De finale betekende een 10e toernooi ontmoeting met RSC Anderlecht, altijd een pittige tegenstander. In de eerste helft ging het duel gelijk op en werd vooral uitgevochten op het middenveld. Beide teams kregen enkele goede kansen, maar wisten niet te scoren, zodat de rust met 0-0 bereikt werd.

Het spelbeeld na rust is hetzelfde. De teams ontlopen elkaar niet veel en weten enkele kansen te creëren. Gastheer PSV is nog het dichtste bij een treffer via kansen van Benjamin Khaderi en een schot op de binnenkant van de paal van Tai Abed.

Twee minuten voor tijd is het een prachtige actie van diezelfde Tai Abed die deze finale beslist. Op de rand van de 16 meter krijgt hij de bal aangespeeld, draait om zijn as, waardoor hij alleen voor de keeper in de lange hoek binnen kan schieten.

De laatste minuten zien geen actie meer en PSV is winnaar van de Otten Innovation Cup 2023!