PSV wint eerste wedstrijd dankzij goudhaantje Noah Fernandez

19:48
Nieuwsbericht

PSV O19 is de Otten Innovation Cup begonnen met een 2-1 overwinning op RSC Anderlecht. In de eerste wedstrijd van het toernooi (twee keer twintig minuten zuivere speeltijd) kroonde Noah Fernadez zich met twee doelpunten tot het goudhaantje.

PSV O19 komt al vroeg in de wedstrijd op voorsprong door een doelpunt van Noah Fernadez. De linkervleugelaanvaller van dienst rondt goed af op aangeven van Joël van den Berg. De ploeg van Vincent Heilmann blijft dan de bovenliggende partij, totdat Fabian Merién een gele kaart en dus een tijdstraf krijgt. RSC Anderlecht zet aan, maar kan het overwicht niet omzetten in een doelpunt.

Onhoudbaar schot
In de tweede helft is PSV O19 weer op oorlogssterkte en krijgt het opnieuw druk op de ketel. Er volgen kansen voor Elvic Mukena, Sami Bouhoudane en Gino Verhulst, maar zonder resultaat. Het is dan ook tegen verhouding in dat de Belgische bezoekers in de 29e minuut vanaf elf meter op gelijke hoogte komen (Conte Aboubakar). De strafschop wordt gegeven voor een handsbal van de PSV-defensie. Even later claimt PSV een handsbal aan de andere kant, maar de scheidsrechter oordeelt anders. Het duel stevent af op een gelijkspel, totdat Noah Fernadez het van afstand probeert. Hij raakt de bal perfect en zijn schot blijkt onhoudbaar voor de keeper. PSV O19 begint de Otten Innovation Cup met een overwinning.