"Dit is een wedstrijd met voldoende leermomenten voor ons"

"Dit is een wedstrijd met voldoende leermomenten voor ons"
19:48
Nieuwsbericht

Na de met 1-2 verloren wedstrijd tegen Atletico Madrid blikten we met Anderlecht-coach David Hubert terug. Wat vond de coach van de wedstrijd?

“Over de hele wedstrijd gezien vond ik ons iets minder dan Atlético. Wat interessant is aan zo’n toernooi is dat je andere culturen tegenkomt met een andere filosofie. Dan zie je bijvoorbeeld dat de drang voor agressie in de duels, in positieve zin, bij hun wat groter is dan bij ons. Dat is iets waar onze jongens niet zo vaak mee geconfronteerd worden. Wij moeten het meer hebben van het goed en verzorgd voetbal. En dat hebben we in mijn opzicht teveel verloochend.", vertelt Hubert.

Hoe komt dat volgens u?
"We zijn teveel in hun spel meegegaan, zij wonnen meer duels en tweede ballen, waardoor ze iets beter waren in de wedstrijd. Wij hebben te weinig ons eigen spel kunnen spelen. Maar goed, op zo’n toernooi kan het tot de laatste minuut spannend zijn. Onze jongens valt weinig te verwijten, ze hebben alles gegeven tot het einde, maar het ontbrak soms aan wat ervaring in het omgaan met bepaalde situaties."

Kunt u hiervan voorbeelden geven?
"We hebben twee keer kort met 11 tegen 10 gespeeld, maar dat konden we niet benutten. Daar moet je slimmer in zijn, maar dat komt wel met ervaring. Dit zijn de leermomenten die je hier uithaalt en waaraan je kunt zien dat het nog een Onder-19 team is, maar daarvoor zijn we hier. We gaven een penalty weg, die ervoor zorgde dat zij in de wedstrijd kwamen. Jammer, want we hebben nu twee keer nipt verloren. Dat is zuur, ook mentaal voor de jongens. We hopen straks positief af te sluiten in onze laatste groepswedstrijd.”