"Over het algemeen denk ik dat we gedomineerd hebben en de bovenliggende partij waren"

"Over het algemeen denk ik dat we gedomineerd hebben en de bovenliggende partij waren"
19:48
Nieuwsbericht

PSV en Red Bull Bragantino hebben hun tweede groepswedstrijd afgesloten met een gelijkspel. Kort voor tijd wist Jaden de Guzman de gelijkmaker te scoren voor de Eindhovenaren.

Ondanks het behaalde punt was PSV-middenvelder Joel van den Berg niet helemaal tevreden met het resultaat: "We hebben eigenlijk bijna niks weggegeven. We begonnen wat onrustig aan de wedstrijd, maar naarmate de eerste helft vorderde, wisten we beter vrij te komen op het middenveld. Over het algemeen denk ik dat we gedomineerd hebben en de bovenliggende partij waren. We creëerden ook de meeste kansen en hadden meer goals kunnen maken."

In de tweede helft kwamen de Brazilianen op voorsprong. Van den Berg: "Ik heb de beelden nog niet teruggekeken, maar het voelde als een overtreding. Ik had het idee dat ik op de grond werd gehouden, waardoor ik niet kon springen." Er is echter weinig tijd om bij dit resultaat stil te staan: "Deze wedstrijd is nu klaar. We gaan nu even douchen, eten, en ons dan alweer voorbereiden op de volgende wedstrijd tegen Manchester United. Het kan een pittig toernooi zijn, afhankelijk van hoeveel minuten je maakt en de intensiteit van de wedstrijden." De volgende wedstrijd tegen Manchester United staat vanmiddag op het programma. Van den Berg hierover: "Ik denk dat we die wedstrijd moeten winnen om door te gaan. Bovendien geeft het een signaal af naar de andere clubs als we die wedstrijd weten te winnen."

Van den Berg, die afgelopen seizoen zijn debuut maakte in het betaalde voetbal bij Jong PSV, kijkt ook kort vooruit naar het aankomende seizoen: "Ik wil nu gewoon mijn ding blijven doen bij de Onder 19. Natuurlijk hoop ik zo snel mogelijk aan te sluiten bij Jong PSV en daar mijn minuten te maken. Ik heb er vertrouwen in dat dat gaat lukken."