PSV speelt gelijk tegen het Braziliaanse Red Bull Bragantino

PSV speelt gelijk tegen het Braziliaanse Red Bull Bragantino
19:48
Nieuwsbericht

De tweede dag van de Otten Cup is afgetrapt met een duel tegen het Braziliaanse Red Bull Bragantino. In de tweede wedstrijd van PSV O19 openden de Brazilianen de score in de tweede helft waarna PSV de stand nog gelijk trok door een doelpunt van Jaden de Guzman.

PSV O19 begint de wedstrijd met een duidelijke intentie: de Brazilianen onder hoge druk zetten. Toch is het Red Bull Bragantino dat in de vijfde minuut het eerste doelpoging noteert. PSV probeert geduldig te blijven en ruimte te vinden tussen de linies wat resulteert in een goede aanval via de rechterflank. Manuel Bahaty weet de voorzet net niet te verzilveren. De felheid spat van het veld af met beide ploegen, die kort op de man zitten. Richting het einde van de eerste helft maakt Jairo Beerens een fraaie loopactie op rechts en haalt uit, maar de Braziliaanse doelman weet de bal te stoppen. Noah Fernandez, die gisteren nog twee keer trefzeker was, kapt zijn tegenstander knap uit en legt hem breed op Manuel Bahaty. De bal gaat echter net naast het doel.

Achterstand
De tweede helft begint met een vrije trap voor PSV. Robin van Duiven raakt de paal. De bal wordt verloren in het zestienmetergebied van PSV, waarna Steur in actie moet komen met een redding. Floris Bos komt niet veel later met een fraaie loopactie door het midden, maar wordt gestopt door de Braziliaanse verdediging. In de dertigste minuut openen de Brazilianen de score vanuit een vrije trap. De bal wordt goed voorgegeven, teruggelegd en binnengewerkt door verdediger Danilo Lucas da Silva Augusto. PSV probeert de stand weer op gelijke hoogte te brengen met een goede aanval via Manuel Bahaty, waarna de bal voor de voeten voor Van Duiven belandt. De doelman aan Braziliaanse zijde weet ternauwernood te redden. De druk van PSV neemt toe en dat heeft resultaat. Jaden de Guzman, die pas enkele minuten op het veld staat, weet de doelman te passeren en scoort de gelijkmaker. Het tweede duel van PSV O19 eindigt in een gelijkspel.

Opstelling
Steur, Waayers, Gomez, Bos, Mulders; Mulders (Ditmer), Beerens (Bassey), Merién (Quispel), Van den Berg; Bahaty, Van Duiven (Mukena, Bouhoudane, Manuhutu), Fernandez (de Guzman)