PSV sluit de zaterdag winnend af tegen Manchester United FC

19:48
Nieuwsbericht

Voor de tweede wedstrijd op zaterdag stond Manchester United FC op het programma. Tijdens het duel op deze zonnige zaterdagmiddag kroonde Robin van Duiven zich tot matchwinner door het enige doelpunt van de wedstrijd te scoren.

De wedstrijd begint opnieuw met hoge druk van PSV, dat via Sven van de Plas haar eerste kans van de wedstrijd creëert. Het spel gaat heen en weer, maar het is toch Jairo Beerens die zorgt voor het volgende schot op doel. De Engelse doelman is echter alert en stopt de bal. PSV blijft aandringen en Jaden de Guzman probeert het opnieuw, maar zijn schot wordt tegengehouden door een verdediger. PSV creëert genoeg kansen tot nu toe, maar heeft ze nog niet kunnen omzetten in een doelpunt.

Effectief
De tweede helft gaat van start met meteen een grote kans van Gino Verhulst. De aanvaller krijgt de bal voor de voeten vlak voor het doel, maar slaagt er niet in om hem binnen te schieten. De bezoekers noteren daarna een schot op doel vanaf de rechterflank, maar Steur is oplettend en houdt de bal tegen. Vervolgens is het PSV dat de score opent met een fraai opgezette aanval vanaf de linkerkant. Benjamin Khaderi brengt de bal perfect voor, en Robin van Duiven staat op de juiste plek om de bal het doel in te werken: 1-0. Manchester United probeert op te bouwen en tussen de linies van PSV te spelen, wat resulteert in een schot op de paal. De bal gaat er bij de rebound alsnog in, maar hij wordt afgekeurd wegens buitenspel. De Engelsen zijn nu aan zet met een één-op-één na een sterk gewonnen duel, maar Roy Steur verricht een schitterende redding. PSV speelt de bal de laatste minuten wat rond en behoudt zo de voorsprong. PSV heeft zich met deze overwinning geplaatst voor de halve finales van de Otten Innovation Cup!