Dag 2: Strafschoppen nodig voor het bepalen van de kruisfinales

19:48
Nieuwsbericht

Vanochtend werd er al weer vroeg gestart met dag 2 van de Otten Innovation Cup. Voor dat de bal weer aan het rollen was, konden de inmiddels aanwezige bezoekers terecht in de speciaal ingerichte FANZone en op de foto met de Red Bull showcar.

Om 10.00 uur vond de aftrap van de eerste twee wedstrijden plaats. PSV kon na het succes van gisteren helaas niet opnieuw 3 punten toevoegen aan hun totaal omdat het Braziliaanse Red Bull Bragantino in het onderlinge duel brutaal een voorsprong nam. In de laatste fase van de wedstrijd kon PSV nog gelijkmaken. Op het andere veld verloor Anderlecht met 2-1 van het ietwat volwassener spelende Atletico Madrid.

Om 11:30 uur werd op het hoofdveld de wedstrijd tussen Manchester United en Paris St Germain gespeeld. Hier waren het de Engelsen die aan het langste eind trokken met een 2-0 zege. De Engelsen waren duidelijk sterker dan de jonge Franse ploeg. Op veld 1 troffen Benfica SL en FC Copenhagen elkaar. Na een gelijkopgaande wedstrijd waren het de Denen die uiteindelijk wisten te scoren en met 1-0 wonnen.

De laatste wedstrijd van de 2e ronde ging tussen FC Utrecht en Jeonbuk Hyundai Motors FC. De Koreanen speelden zeer gedisciplineerd en scoorden halverwege de eerste helft de 1-0. Na deze treffer kon FC Utrecht de wedstrijd niet echt in handen nemen, terwijl Jeonbuk tevreden was met de voorsprong.

De stand na deze tweede ronde toonde aan dat in de beslissende derde ronde nog alles mogelijk was. Buiten Anderlecht en Paris St Germain kon elke ploeg nog een plaats bij de eerste 4 bereiken.

PSV begon deze ronde met een wedstrijd tegen Manchester United. Beide teams moesten winnen om zeker te kunnen zijn van een plek bij de laatste 4. PSV nam wel het initiatief in de eerste helft maar beide ploegen kwamen niet tot scoren. In de tweede helft nam PSV de voorsprong via Robin van Duiven. Ondanks het aandringen van Manchester United dat enkele goed kansen kreeg, kon PSV de voorsprong vasthouden en zich plaatsten bij de beste 4 clubs. Tegelijkertijd speelde Red Bull Bragantino tegen Anderlecht. Het goed georganiseerde Red Bull kwam al in de eerste helft op een 1-0 voorsprong. Halverwege de tweede helft scoorde Anderlecht de gelijkmaker via een penalty, maar meteen daarna neemt Red Bull weer de leiding. Door deze 2-1 overwinning van de Brazilianen is al duidelijk dat zij exact gelijk zullen eindigen met PSV.

De volgende twee wedstrijden zijn de clash tussen Atletico Madrid en Paris St Germain en het nog ongeslagen Jeonbuk Hyundai Motors FC tegen Benfica SL. Bij winst van Jeonbuk zouden zij de eerste plek innemen van de stand. Het was echter Benfica dat veel sterker was en een 3-0 overwinning behaalde. Atletico Madrid en Paris St Germain maakten er een waar doelpuntenfestijn van. Gabriel Suarez had met een hattrick een groot aandeel in deze ruime 5-2 overwinning. Hierdoor gaat Atletico de derde plaats innemen in de stand achter PSV en Red Bull Bragantino.

De laatste wedstrijd van de dag vond plaats tussen FC Copenhagen en FC Utrecht. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en uiteindelijk was de uitslag van deze wedstrijd 1-1, waardoor beide ploegen ook gelijk eindigden en voor de definitieve stand van de groepsfase nog penalties moesten nemen. FC Copenhagen was met 4-1 het sterkste in deze penalty-reeks en wordt dus 6e, terwijl FC Utrecht op de 7e plaats staat in de stand.

Na alle wedstrijden is dus duidelijk dat PSV en Red Bull Bragantino exact gelijk zijn geeindigd, waardoor er morgen, voor de kruisfinales, een penalty-reeks moet plaatsvinden tussen deze twee ploegen om te bepalen welke ploegen tegen elkaar zullen spelen in de kruisfinales.

Morgen wordt het voor de teams weer een intensieve dag met kruisfinales voor de plaatsen 1 t/m 4 en voor 5 t/m 8, terwijl de wedstrijd om plaats 9 en 10 zal gaan tussen Anderlecht en Paris St Germain.