Bidstrup: "Het is heerlijk om hier allerlei soorten voetbal te zien."

Bidstrup: "Het is heerlijk om hier allerlei soorten voetbal te zien."
19:48
Nieuwsbericht

Na de wedstrijd tegen FC Utrecht gaf Hjalte Bidstrup van FC Kopenhagen zijn mening over de Otten Innovation Cup tot nu toe.

Heb je genoten van het voetballen tijdens de Otten Innovation Cup van dit jaar?
Zeker, zeker, vooral met de nieuwe regels. We moeten er, weet je, even in komen en ze leren kennen. Maar als je het eenmaal doorhebt, is het echt leuk om te spelen.

Laten we het hebben over enkele van die nieuwe regels; bijvoorbeeld de doorlopende wissels - vind je dat ze het spel vertragen of is het juist een voordeel?
Ik zou niet zeggen dat het het spel vertraagt, maar ik zou eigenlijk zeggen dat het prima is, omdat we gewoon kunnen uitwisselen zonder het spel steeds te hoeven stoppen. Het houdt de flow gaande. Dat is echt, echt goed.

Er zijn hier in Eindhoven teams van over de hele wereld. Heb je genoten van het kijken naar en spelen tegen sommige van hen?
Oh, het is heerlijk om hier allerlei voetbalteams te zien, vooral uit Brazilië, en, weet je, al die andere landen die hier samenkomen. Dus het is leuk om te zien hoe ze ook spelen, en wat hun cultuur en speelstijl is.

Is er een speelstijl die je tot nu toe hebt gezien die je graag in je eigen spel zou willen opnemen?
Misschien, het Braziliaanse team, Red Bull, zij kunnen aan de bal wat leuke trucjes doen, en misschien kan ik er één of twee van hen leren.

Misschien enkele van de backflips die we ze hebben zien doen tijdens het vieren?!
[Lachend] Ja, misschien, maar ik denk niet dat ik daar de capaciteiten voor heb!

De Brazilianen spelen in een heel hoog en snel tempo; kost het tijd om daaraan te wennen?
Nee, in Kopenhagen spelen we eigenlijk ook dat soort voetbal, met intensiteit, en we zijn gehard in de duels, maar ook heel goed aan de bal. In Kopenhagen moeten we goed zijn in elk aspect, en ik als speler hou er soms van om wat fysiek te spelen, dus ik denk dat het ook goed bij me past.

In de Otten Innovation Cup heeft FC Kopenhagen één wedstrijd gewonnen, één verloren en één gelijk gespeeld. Zondag is de laatste dag van het toernooi - wat neem je mee uit deze hele competitie?
De energie van alle wedstrijden. Weet je, je kunt niet na twee of drie wedstrijden je energie laten zakken, want anders zal het andere team je gewoon verslaan. Dus ik denk dat je de energie moet behouden en gewoon moet doorgaan. Als we teruggaan naar Denemarken, zullen we fysieker zijn en met meer intensiteit spelen dan de andere clubs daar. Dat is iets wat we meenemen.

Tot slot, wat staat er voor FC Kopenhagen op de planning na de Otten Innovation Cup?
De start van de competitie, eigenlijk. Dus we kijken daar naar uit en hopelijk halen we een overwinning!