Interview met de hoofd coach van Jeonbuk Hyundai Motors FC: Kwanghyeon Lee

Interview met de hoofd coach van Jeonbuk Hyundai Motors FC: Kwanghyeon Lee
19:48
Nieuwsbericht

We spraken met Kwanghyeon Lee, hoofdcoach van Jeonbuk Hyundai Motors, om te horen hoe zijn team heeft genoten van de Otten Innovation Cup van dit jaar...

Hoe heb je je tijd hier in Eindhoven ervaren?
Het weer is hier erg goed en de faciliteiten zijn prachtig, en we komen heel graag naar Europa. We vinden het ook erg interessant om te zien hoe cultureel verschillend het hier is en hoe mensen in Europa samenkomen om te voetballen, zelfs als ze elkaar niet kennen in de parken!

En hoe bevalt het toernooi voor jullie?
Het is een hele goede ervaring geweest voor onze spelers, en er doen beroemde teams mee. Maar er zijn twee wedstrijden op één dag, en als die verspreid zouden worden over één wedstrijd per dag, zou dat volgens mij beter zijn.

Jeonbuk heeft een van de jongste teams van het toernooi. Hoe gaan ze om met de wedstrijden en hoeveel moeten ze spelen?
We hebben de spelers getraind in opbouw en aanvallen ter voorbereiding, en het is een hele goede ervaring voor hen geweest. Europese teams zijn echter erg lang en fysiek zeer dominant, dus mentaal hebben onze spelers het soms wat moeilijk. Maar we proberen de rust te bewaren tijdens de wedstrijden, net zoals in de trainingen, en tot nu toe zijn we daar erg tevreden over.

Jullie zijn het enige Aziatische team op het toernooi dit jaar – je moet erg trots zijn om jullie deel van de wereld te vertegenwoordigen?
De Otten Cup is erg beroemd, en er doen dit jaar bijzonder beroemde teams mee. Het is een grote eer dat we zijn uitgenodigd voor de Otten Cup, en het is een geweldige ervaring voor de spelers. Ze kunnen zich ontwikkelen door dit toernooi, en we zijn PSV Eindhoven heel dankbaar voor de uitnodiging.

Welke ervaring zullen je spelers meenemen naar Korea vanuit de Otten Innovation Cup?
We hebben hierover gesproken met de coaches, en hij denkt dat Koreaanse spelers niet echt competitief zijn in aanvallende posities. Daarom vroeg hij de spelers om te genieten van het gevecht met de fysiek sterke spelers en te beseffen dat dit een geweldige kans is om ervaring op te doen en zich te ontwikkelen door dit toernooi.