Victor Curiel Passeri – Head of Development bij Red Bull Bragantino

Victor Curiel Passeri – Head of Development bij Red Bull Bragantino
19:48
Nieuwsbericht

Voordat ze terugkeren naar Brazilië, spraken we snel met het hoofd van de ontwikkeling van Red Bull Bragantino om te horen hoe hun tijd in Europa is geweest.

Als hoofd van de ontwikkeling, hoe ziet jouw dagelijkse leven eruit?
Mijn schema is eigenlijk best druk. Ik moet de wedstrijden bekijken, zoveel mogelijk trainingssessies bijwonen, en ik heb vergaderingen met alle afdelingen van de academie; zoals de sociale dienst, spelerzorg, prestatie, en technische afdelingen. We coördineren al deze afdelingen en dat maakt het behoorlijk druk, maar het is heel fijn omdat we in contact kunnen blijven met al onze spelers. We kunnen ook goede spelers aantrekken wanneer ze gescout worden, dus dit is eigenlijk een beetje hoe mijn dagelijkse schema eruitziet.

Je bent helemaal vanuit Brazilië naar Nederland gekomen om bij ons te zijn - hoe is dat voor je?
Dit is onze tweede keer in Eindhoven. We hebben een hele fijne reis gehad en het is een prachtig land. We houden ook van dit weer, het is iets waar we aan gewend zijn. Het is een geweldige ervaring geweest, zowel voor ons als staf als voor de jongens, vanwege het niveau van de wedstrijden en de teams waar we niet aan gewend zijn. Dus het is geweldig geweest, een geweldige ervaring!

Hoe verschilt het voetbal in Brazilië van hier in Europa?
We hebben twee belangrijke kampioenschappen: het nationale kampioenschap in Brazilië, waar we onder 20 en onder 17 spelen tegen de grootste teams in de Braziliaanse eerste divisie, en ook het regionale kampioenschap. Dat is ook een sterk kampioenschap, maar natuurlijk niet op het niveau van de teams die hier spelen. We hebben Red Bull zien spelen met snel, goed voetbal – hoe makkelijk is het om op die manier te spelen tegen Europese teams? We hebben geprobeerd wat Braziliaans voetbal, vooral met dribbelen en vaardigheden, te combineren met de basis van Red Bull in de speelstijl. Wat betreft het spel zonder bal, zoals agressiviteit en pressing, hebben we dit lange tijd proberen te ontwikkelen in onze academie, en hopelijk kunnen we blijven genieten en nog meer fascinerend voetbal laten zien.

We hebben veel gesproken met alle teams hier in Eindhoven over enkele van de regelwijzigingen die van kracht zijn bij de Otten Innovation Cup. Hoe ervaar jij ze?
Sommige regels zijn echt anders naar mijn mening. Het stoppen van de klok is echt geweldig, vooral in ons Zuid-Amerikaanse voetbal. De spelers blijven vaak op de grond liggen na een overtreding en de klok blijft doorgaan, waardoor we veel tijd verliezen. Ik denk dat het voor de ontwikkeling van de spelers goed is omdat ze een overtreding kunnen ondergaan en toch snel kunnen doorspelen, dus dat is echt interessant. Sommige regels zijn, naar mijn mening, misschien niet geschikt voor het hoogste niveau van voetbal, maar het is natuurlijk interessant voor de jongens om tijdens de wedstrijd hun mindset te veranderen. Vandaag, bijvoorbeeld, op zondag, kregen we een doelpunt tegen na een snelle val van een speler en toen scoorde Atlético Madrid. Maar dat is de regel van het toernooi. De jongens moeten snel schakelen in hun denken.

Denk je dat je enkele van de regels zult meenemen en implementeren in de trainingen in Brazilië?
Ik weet niet zeker of we ze in de trainingen zullen gebruiken, maar misschien in ons toernooi dat we plannen. Misschien proberen we enkele van deze regels te emuleren. Misschien de rollende wissels, omdat het leuk is voor de spelers om op meer dan één positie te spelen tijdens de wedstrijd. Misschien ook het stoppen van de klok, maar natuurlijk nemen we enkele ideeën mee naar Brazilië.

Dank je wel dat je opnieuw naar de Otten Innovation Cup bent gekomen – we zijn erg blij dat jullie terug zijn.
Dank je voor de uitnodiging opnieuw, het toernooi is echt leuk en de samenwerking tussen Red Bull en PSV wordt elk jaar sterker. Voor ons is het een plezier om uitgenodigd te worden en hier nog een jaar te zijn. We hopen hier weer te zijn, misschien om de finale te spelen tegen PSV! Dit jaar was dat niet mogelijk, maar dat is voetbal!