"Bij Red Bull richten we ons altijd op innovatie, vooral in het voetbal."

"Bij Red Bull richten we ons altijd op innovatie, vooral in het voetbal."
19:48
Nieuwsbericht

Red Bull, als belangrijkste partner, is nauw betrokken bij de Otten Innovation Cup en bij innovatie in sport in het algemeen. Tijdens het toernooi spraken we met Silvio Arendt, projectmanager van RB Leipzig. Hij is enthousiast over de Otten Innovation Cup: "PSV is een fantastische gastheer. De faciliteiten zijn uitstekend, het weer is goed, en er doen geweldige internationale teams mee. Het niveau van het spel is erg hoog, dus het is een heel interessant weekend geweest."

Arendt legt uit waarom Red Bull geïnteresseerd is in een samenwerking met dit toernooi en waarom ze het vanuit Leipzig nauwgezet volgen. “Vanuit Leipzig zijn we altijd geïnteresseerd in dit soort ontwikkelingen, zoals de innovatieve spelregels. Het is fascinerend om te zien wat er gebeurt wanneer je regels die in andere sporten worden toegepast, in het voetbal integreert en op een nieuwe manier gebruikt. Dit is een van de redenen waarom Red Bull zeer geïnteresseerd is om betrokken te zijn bij toernooien zoals de Otten Innovation Cup.”

Arendt merkte ook op dat de spelers nog wennen aan de nieuwe regels: “Het is heel interessant om te zien hoe de spelers reageren op de voor- en nadelen van deze regels. Je ziet duidelijk dat het spel met zeer hoge intensiteit wordt gespeeld en dat de spelers voortdurend alert moeten blijven. Dribbelen in plaats van gooien zorgt er bijvoorbeeld voor dat het spel snel weer verder gaat. Ik denk dat dit goed is voor de sport. Ik ben er zeker erg enthousiast over.”

Arendt keek ook naar de toekomst: “Bij Red Bull richten we ons altijd op innovatie, vooral in het voetbal. Het is belangrijk om duidelijk te definiëren wat innovatie precies betekent. Ik geloof dat het niet altijd gaat om het toepassen van volledig nieuwe dingen, maar ook om het samenvoegen van verschillende toepassingen in de sport. Innovaties kunnen ook buiten het veld worden toegepast, zoals op het gebied van infrastructuur en organisatie. Het wordt interessant om te zien hoe het voetbal zich zal ontwikkelen.”

Tot slot had Arendt nog een boodschap voor alle supporters en fans die de Otten Innovation Cup volgen: “Ik raad iedereen ten zeerste aan om het toernooi te bezoeken. Het is een zeer interessant toernooi van hoge kwaliteit. Met de nieuwe regels en de uitstekende organisatie is het eigenlijk een must voor iedereen die houdt van jonge atleten die op hoog niveau sporten.”