PSV pakt voor tweede jaar op rij de Otten Innovation Cup

19:48
Nieuwsbericht

PSV O19 heeft de Otten Innovation Cup gewonnen. De ploeg won de strafschoppenserie met 5-3, nadat de reguliere speeltijd eindigde in een 1-1 gelijkspel. Joël van de Berg schoot de beslissende penalty tegen de touwen.

PSV krijgt in de eerste minuten een grote kans via Sami Bouhoudane. De spits neemt van een meter of tien de bal op de volley, maar zijn schot vliegt net over. Even later is PSV weer dichtbij als Robin van Duiven een vrije trap in het zijnet schiet. Bovendien pakt Atletico Madrid een gele kaart. De beginfase van de wedstrijd is voor PSV O19.

In de twaalfde minuut creëren de Spanjaarden hun eerste kans, als Kevin Pinto op de rand van het vijf-metergebied uithaalt. De vleugelverdediger raakt de bal verkeerd en dus hoeft Tijn Smolenaars niets te doen. In de 17e minuut wordt Atletico Madrid wel echt gevaarlijk als een lage voorzet de spits bereikt. Van der Plas kan het schot gelukkig blokkeren en zo blijft het na twintig minuten 0-0.

Late gelijkmaker
De mannen van Vincent Hellmann zoeken de tegenstander nadrukkelijk aan de linkerkant van het veld. Dat leidt in de tweede helft tot een grote kans. Daar komt geen doelpunt uit, maar een counter. Fabian Merién grijpt prachtig in en ontvangt waardering van het publiek. Dat geldt ook voor Joël van den Berg, die zijn kopje over de keeper net naast ziet gaan.

Pas als PSV O19 door een tijdstraf met een man minder op het veld staat, slaat Atletico Madrid toe. De Spanjaarden spelen er aanvallend en vinden ruimte op de flanken. Een eerste kans levert nog niets op, maar de tweede is wel raak. Jesús Barrios schiet zijn ploeg naar een 1-0 voorsprong en de tijd dringt voor PSV O19. Maar dan is daar altijd Robin van Duiven, die uit het niets kan scoren. Met nog exact 1 minuut en 52 seconden te gaan kopt hij de bal binnen.

PSV O19 wint de strafschoppenserie met 5-3 en pakt voor de tweede keer op rij de Otten Innovation Cup.

Smolenaars, Van der Plas (Mérien, Waaiers), Gomez, Ditmer (Bos), Boon (Manuhutu); Mulders, Van den Berg (De Guzman), Fernandez (Verkooijen); Beerens (Dumbili), Bouhoudane (Van Duiven), Cornecion (Bahaty, Verhulst).