Boet Mulders: “Het seizoen starten met toernooiwinst is geweldig!”

Boet Mulders: “Het seizoen starten met toernooiwinst is geweldig!”
19:48
Nieuwsbericht

Nadat de spelers hun toernooiwinst op het veld hadden gevierd, blikten we kort terug op het toernooi met middenvelder Boet Mulders, kleinzoon van voormalig PSV-speler Eef Mulders.

Boet, allereerst gefeliciteerd met de toernooiwinst. Hoe voelt dat?
Geweldig eigenlijk. Voor mij de eerste keer op de Otten Innovation Cup en dan gelijk mogen winnen, dat is geweldig. Een penaltyserie is altijd spannend, maar we hebben hem gewoon gewonnen.

De dag beginnen en eindigen met een penaltyserie. Ik denk dat er vanochtend wat minder druk op stond?
Vanochtend maakte het voor ons niet zoveel uit. We zouden tegen Benfica of Atletico Madrid komen, maar we wisten dat we ze allebei konden verslaan. Daar waren we wel zeker van. Uiteindelijk werd het eerst Benfica en daarna Atletico. Iedereen schoot zijn strafschop goed binnen en stuurde meestal de keeper de verkeerde kant in. Eén keertje niet, dat was wel spannend. Maar ik denk dat iedereen z’n verantwoordelijkheid heeft genomen en hem goed binnen heeft geschoten.

Hebben jullie veel op strafschoppen getraind de afgelopen dagen?
Nee, eigenlijk niet. We hebben in de opleiding wel vaker toernooien gehad met meerdere penaltyseries, dus iedereen was er wel zeker van dat hij ze kon nemen. Nu twee keer op 1 dag, dat is helemaal mooi.

Onlangs heb je een contract getekend bij de club. Dat moet wel een mooie periode voor je zijn.
Ja, dat is zeker een mooie periode. Net m’n eerste contract bij PSV getekend en dan nu in het nieuwe seizoen meteen dit toernooi winnen, dat is echt mooi.

Wat zijn je doelen en verwachtingen voor de komende periode?
Eerst goed herstellen van dit toernooi en dan spelen we volgende week voor de beker al weer tegen FC Utrecht, dan moeten we er direct weer staan., want als we verliezen liggen we er gelijk weer uit. Maar nu eerst nog even genieten van de toernooiwinst.