Strafschoppen brengen de beslissing op de finale dag

19:48
Nieuwsbericht

De finale dag van de 74e Otten Innovation Cup begon met een zenuwslopende strafschoppenserie tussen PSV en Red Bull Bragantino. Na intense halve finales en verrassende wendingen, kroonde PSV zich uiteindelijk tot winnaar door een beslissende strafschoppenreeks.

De finale dag van de 74e Otten Innovation Cup begon met een strafschoppenreeks tussen PSV en Red Bull Bragantino om te bepalen wie nummer 1 in de stand zou worden.
Veel strafschoppen werden goed genomen en uiteindelijk bleek de 16e strafschop de beslissende. PSV won de reeks met 8-7 en zou Benfica in de halve finale treffen.

In de halve finale was een vroeg doelpunt al direct beslissend. Floris Bos kopte uit een Corner in de 5e minuut de winnende treffer tegen de touwen voor PSV. Benfica voerde de druk langzaam op, maar kon niet meer gevaarlijk worden en zo haalde gastheer PSV voor de 37e keer de finale van het eigen toernooi.

Red Bull Bragantino en Atletico Madrid stonden tegenover elkaar in de andere halve finale. De goals volgde elkaar snel op in een aantrekkelijke eerste helft. Beide teams gingen met 2-2 de rust in.
Kort na de hervatting werd de winnende treffer gemaakt. Sergio Esteban schoot Atletico Madrid zo naar de finale bij hun eerste deelname.

De strijd om plek 9 kende lange tijd weinig actie. Het duel tussen RSC Anderlecht en Paris St. Germain kwam pas in de laatste 7min tot ontbranding. De goals volgde elkaar snel op en uiteindelijk gingen de Belgen er met de 9e plek vandoor.

De tank van Jeonbuk Hyundai Motors FC was tegen FC Copenhagen leeg in de strijd om plek 7. In de kruisfinales hadden de Koreanen na strafschoppen verloren van Manchester United en was FC Utrecht te sterk voor FC Copenhagen. De eerste kans was nog wel voor Jeonbuk, maar een goal vlak voor en vlak na rust braken het Koreaanse verzet. De eindstand 0-4.

Plek 5 was een prooi voor FC Utrecht. Het duel tegen Manchester United ging tot aan een strafschoppenreeks. Door twee gemiste strafschoppen, was FC Utrecht de winnaar 3-4.

De wedstrijden om de podiumplekken vonden gelijktijdig plaats. Red Bull Bragantino en Benfica troffen elkaar in de strijd om het brons. In de eerste helft gebeurde er weinig en was 1 goal genoeg voor RB Bragantino om met een voorsprong de rust in te gaan. Na rust kregen de Brazilianen vleugels en walsten ze uiteindelijk met 5-1 over Benfica heen en eisten de derde plek op.

PSV hoopte in de grote finale natuurlijk hun titel te prolongeren. In de eerste helft golfde het spel op en neer, zonder dat dit tot echt grote kansen leidde. Atletico Madrid voerde gedurende de eerste helft de druk wel wat op, maar de ruststand was 0-0.

Zes minuten voor het einde van de wedstrijd namen de Madrilenen de voorsprong. Dit leek de beslissing tot een goede PSV aanval in de laatste minuut. Sami Bouhadane had een afgemeten voorzet welke door Robin van Duiven kiezel hard binnen gekopt werd.

Strafschoppen moesten dus de beslissing brengen. PSV won de tos en koos ervoor te starten. Zoals vanochtend al bleek, zijn de gastheren geoefende strafschop nemers. Tot 4-3 ging alles gelijk op. In de vierde gelijkmakende beurt was daar een goede redding van Tijn Smolenaars. Hij keerde de strafschop van Dani Muñoz. Joel van den Berg kreeg zo de kans deze finale in Nederlands voordeel te beslissen en deed dit met verve 5-3.

PSV werd zo voor de 22e keer eindwinnaar van het eigen toernooi en mag de wisselbeker nog een jaar langer op de eigen burelen bewonderen.