PSV bereikt finale OIC na overwinning op SL Benfica

19:48
Nieuwsbericht

PSV O19 mag de titel prolongeren en gaat naar de finale van de Otten Innovation Cup. De ploeg van Vincent Heilmann verslaat SL Benfica met 1-0 in de halve finale. Het enige doelpunt komt op naam van aanvoerder Floris Bos.

De Portugezen beginnen net iets beter aan het duel, maar doelman Tijn Smolenaars laat zich niet verrassen tijdens zijn eerste wedstrijd van het toernooi. PSV gaat daarna in de aanval en met succes: Floris Bos kopt in de 5e minuut raak vanuit een corner en zet de 1-0 op het scorebord. Enkele minuten later heeft Shuryjano Cornecion de tweede alweer op zijn schoen, maar keeper João Fidalgo redt. Ook Verhulst doet een poging om de voorsprong te vergroten en ook hij stuit op de Portugese doelman. De bezoekers komen er niet meer aan te pas en het wordt nog erger als João Afonso na twaalf minuten geel pakt. Hij is te laat bij de bal.

PSV O19 maakt in eerste instantie gebruik van de man-meer-situatie, valt aan en is wederom dichtbij een verdubbeling van de voorsprong. Dit keer is het Bahaty die uithaalt, maar hij treft de paal. Daarna wordt de ploeg van trainer Vincent Heilmann slordiger in de passing en krijgen de Portugezen weer wat kansjes. Deze blijven onbenut en dus gaat PSV O19 met een voorsprong de rust in.

Weinig kansen
Er zijn weinig kansen in het begin van de tweede helft, maar de kansen die er zijn, zijn voor de SL Benfica. Doelman Tijn Smolenaars heeft het echter zelden lastig. Aan de andere kant zorgt Gino Verhulst voor dreiging, maar zijn slalom strandt voor hij tot een schot komt. Nicolas Verkooijen mag wel uithalen, maar hij schiet net naast.

Met nog vijf minuten te spelen valt de bal dan voor de voeten van de Portugese aanvoerder Duarte Soares. Zijn schot is hard en geplaatst en de opluchting is dan ook groot als de bal vlak naast de paal over de achterlijn gaat. PSV O19 ontsnapt aan de gelijkmaker en krijgt vlak daarna de kans de wedstrijd te beslissen. Nicolas Verkooijen haalt van dichtbij uit, maar Fidalgo staat goed op te letten. De bezoekers hebben dan nog enkele minuten op de stand gelijk te trekken, maar zij komen niet voorbij de verdediging van PSV.

Atletico Madrid heeft met 3-2 gewonnen van Red Bull Bragantino. Zij vormen daarmee de tegenstander in de finale van de Otten Innovation Cup. De finale wordt om 14.30 uur gespeeld op het hoofdveld van PSV Campus De Herdgang.

PSV O19 en Red Bull Bragantino O19 stonden na drie duels met exact dezelfde cijfers op een gedeelde eerste plaats in de ranglijst. Een gewonnen penaltyreeks (7-6) koppelde PSV aan SL Benfica, dat vierde werd.