Partner Blend ontwikkelt AI-scoutingstool

Partner Blend ontwikkelt AI-scoutingstool
19:48
Nieuwsbericht

Blend, een leverancier van data- en AI-oplossingen, is de partner van de Otten Innovation Cup 2024. PSV werkt al enige tijd samen met dit wereldwijde dataconsultancybedrijf.

Blend ontwikkelt momenteel een AI-scoutingtool genaamd ‘ScoutBot’ die ze tijdens het toernooi presenteren. Blend creëert waarde samen met toonaangevende bedrijven door de integratie van data, geavanceerde analyses, technologie en mensen.

Met een deskundig team van bekroonde data engineers, data scientists, BI consultants en strategen, zijn zij vertrouwde partners die mensen helpen data en AI op de juiste manier te gebruiken. Blend is onlangs genomineerd voor de 2024 British Data Award en een DataIQ Award voor hun werk in de sportsector.

Will Boyle, SVP Global Head of Growth bij Blend, is blij om de ScoutBot aan te kondigen. "We zijn erg enthousiast om samen te werken met PSV voor de Otten Innovation Cup. Onze AI-scoutingtool is een gamechanger voor voetbalclubs, die hen voorziet van nauwkeurige, data-gedreven inzichten die het scoutingproces stroomlijnen en de evaluatie van spelers verbeteren. Deze samenwerking toont onze toewijding om data en AI te benutten om innovatie in de sport te bevorderen. We kijken ernaar uit om ScoutBot te demonstreren op het toernooi en onze succesvolle samenwerking met PSV voort te zetten."

AI-tool
In samenwerking met PSV ontwikkelt Blend momenteel een AI tool die spelers evalueert en weergeeft met behulp van data. Op zoek naar een linksback met hoge snelheid, een goede voorzet en die elk spel vorig seizoen op het hoogste niveau speelde? Blend’s ScoutBot filtert en selecteert kandidaten op basis van dergelijke zoekopdrachten, waardoor scouts waardevolle tijd en geld besparen door hen te helpen spelers efficiënt te identificeren en te waarderen.

Voor Blend is de Otten Innovation Cup dé plek om hun werk aan de wereld te tonen. Van Atlético Madrid tot Manchester United, grote clubs zullen PSV Campus De Herdgang bezoeken tijdens het prestigieuze toernooi, waar innovatie op dat moment de hoogste prioriteit heeft. De samenwerking tussen Blend en PSV gaat verder dan de AI-tool, aangezien Blend PSV Academy voortdurend ondersteunt met data-analyse.