• Doelpunt PSV: Robin van Duiven 26'
  • Einde wedstrijd

Verslag

Nederlands:

PSV speelt om 14:30 tegen Manchester United. De wedstrijd begint zonder grote kansen, maar PSV is in de eerste vijf minuten iets sterker. In de 3e minuut krijgt PSV een goede mogelijkheid om op voorsprong te komen. Nummer 27, Sven van der Plas, krijgt ruimte in het centrum en dringt door naar de linkerkant van het strafschopgebied, waarna hij een schot op doel lost. Helaas mist het schot kracht, waardoor Cameron Byrne-Hughes eenvoudig kan redden.

Direct daarna, in de 6e minuut, creëert PSV opnieuw een kans. Een voorzet vanaf de rechterkant wordt echter naast geschoten. Naarmate de wedstrijd vordert, wordt Manchester United wat sterker en krijgen ze enkele kansen, die allemaal worden geneutraliseerd door de defensie van PSV.

Manchester United zet PSV goed onder druk, maar de jongens van Adam Lawrence weten zich er goed onderuit te voetballen. Toch is er aan beide kanten sprake van slordig balverlies. PSV krijgt nog een kans wanneer Jairo Beerens zichzelf vrijspeelt met een mooie dribbel, maar zijn schot op doel is niet ver genoeg in de hoek om de keeper van Manchester United echt uit te dagen. Beide teams gaan met een 0-0 stand de rust in.

De tweede helft begint met een schot op doel in de 25e minuut van Jairo Beerens, dat knap wordt gered door Cameron Byrne-Hughes. Een minuut later is het echter raak voor PSV: Robin van Duiven schiet de voorzet van Benjamin Khaderi binnen, een uitstekende voorzet vanaf de rechterkant.

Manchester United geeft niet op en gaat in de aanval. Amir Ibragimov schiet de bal op de lat, waarna de rebound erin gaat, maar de goal wordt afgekeurd wegens buitenspel. Het spel gaat op en neer, en in de 35e minuut krijgt PSV een goede kans in een overtal situatie. Ze spelen dit echter niet goed uit, en de bal wordt met een wild schot hoog over geschoten.

De keeper van Manchester United, Cameron Byrne-Hughes, schiet de bal snel naar voren, waar Amir Ibragimov klaarstaat. Hij gaat alleen op de keeper en verdediger Samuel Gomez af. Ibragimov wint het duel met Gomez en gaat alleen op de keeper af, maar zijn schot wordt goed gered door Roy Steur.

In de resterende speelminuten gebeurt er weinig, en er zijn nauwelijks kansen. De wedstrijd eindigt in een 1-0 overwinning voor PSV.

English:

PSV faced Manchester United at 14:30 in a closely contested match. The game started without major chances, but PSV appeared slightly stronger in the opening five minutes. In the 3rd minute, PSV had a good opportunity to take the lead. Sven van der Plas, wearing number 27, found space in the center and made his way to the left side of the penalty area, unleashing a shot on goal. Unfortunately, the shot lacked power, allowing Cameron Byrne-Hughes to make an easy save.

Just moments later, in the 6th minute, PSV created another chance with a cross from the right, but the shot went wide. As the game progressed, Manchester United grew stronger and managed to create some chances, but PSV’s defense successfully neutralized them.

Manchester United applied pressure on PSV, but Adam Lawrence's boys managed to play their way out of it. However, there was sloppy ball handling on both sides. PSV had another chance when Jairo Beerens freed himself with a nice dribble, but his shot was not far enough into the corner to seriously challenge Manchester United’s keeper. The first half ended in a 0-0 stalemate.

The second half began with a shot on goal in the 25th minute by Jairo Beerens, which was impressively saved by Cameron Byrne-Hughes. A minute later, PSV finally broke the deadlock: Robin van Duiven scored from a perfect cross by Benjamin Khaderi, who delivered an excellent ball from the right side.

Manchester United did not give up and launched an attack. Amir Ibragimov hit the crossbar, and while the rebound was put into the net, the goal was disallowed for offside. The game continued to be a back-and-forth affair, and in the 35th minute, PSV had a good opportunity during a numerical advantage. However, they squandered it, with the ball being wildly shot over the bar.

Manchester United’s keeper, Cameron Byrne-Hughes, quickly sent the ball forward to Amir Ibragimov, who raced toward the goal with defender Samuel Gomez trying to stop him. Ibragimov won the duel with Gomez and went one-on-one with the keeper, but his shot was well saved by Roy Steur.

In the remaining minutes, there was little action, and few chances were created. The match ended in a 1-0 victory for PSV.

1 - 0
  1. PSV wint met 1-0 en plaatst zich voor de halve finales!

Manchester United zit nog even in de wachtkamer.

15:29
  2. Einde wedstrijd

15:29
  3. Kans PSV: Manuel Bahaty dribbelt op de 16 af en legt hem af op Rivas Manuhutu. Zijn schot mist helaas net de richting.

In de counter aanval kan Amir Ibragimov alleen op Roy Steur af, de doelman zorgt met een knappe redding ervoor dat de stand 1-0 blijft.

15:23
  4. Grote kans voor Manchester United. Eerst raakt een schot van Zac Baumann de paal, waarna de rebound via de onderkant van de lat mogelijk over de lijn gaat.

Er wordt echter gevlagd voor buitenspel.

15:19
  5. Grote kans PSV, maar het schot van Jairo Beerens mist kracht.

15:15
  6. Goal PSV!! Een voorzet van Benjamin Khaderi word door Robin van Duiven vakkundig achter de Engelse doelman gewerkt.

15:11
  7. Doelpunt

26'
    9
    Robin van Duiven
    Logo
  8. Gele kaart Manchester United. Jayce Fitzgerald krijgt geel na het wegtrappen van de bal.

15:08
  9. Gele kaart

Jayce Fitzgerald

Logo
  10. PSV moet 4 minuten met 10 man verder na een wat gemakkelijk gegeven gele kaart aan Sven van der Plas.

15:05
  11. Gele kaart

Sven van der Plas

Logo
  12. Eerste grote kans in de tweede helft is voor PSV. Een voorzet van Robin van Duiven is net te scherp voor Gino Verhulst, waardoor de bal over het doel gaat.

15:03
  13. Begin tweede helft

15:01
  14. Einde eerste helft

14:57
  15. Kans PSV, maar Jairo Beerens kan helaas niet meer dan een rollertje produceren.

14:52
  16. Halverwege de eerste helft is de stand nog steeds 0-0

14:44
  17. Grote kans PSV. Elvic Mukena komt in een scrimmage terecht en tikt de bal via de paal over de achterlijn.

PSV neemt het heft in handen.

14:39
  18. Kans PSV

Sven van der Plas dribbelt door de verdediging van United en kan vrij aanleggen. Zijn schuiver met links is echter een makkelijke prooi voor Cameron Byrne-Hughes

14:35
  19. PSV en Manchester United zijn inmiddels 2 minuten bezig op het hoofdveld. Beide teams gaan voor de overwinning om nagenoeg zeker te zijn van de halve finales.