• Einde eerste helft
  • Begin tweede helft
  • Einde wedstrijd

Verslag

PSV heeft de finale in het toernooi om de Otten Innovation Cup bereikt. Floris Bos was het goudhaantje voor PSV. Hij zette uit een corner de 1-0 op het bord en dat bleek de eindstand in deze wedstrijd.

In de beginfase van de wedstrijd was het Benfica dat het eerst gevaarlijk werd. Een vrije trap werd tot corner gepromoveerd door Tijn Smolenaars en uit de corner was de PSV-doelman opnieuw belangrijk met een knappe redding. PSV werd in de vierde minuut voor het eerst gevaarlijk. Verkooijen bediende Fabian Merien, maar zijn poging ging (uit buitenspelpositie bleek later) net over het doel van Benfica. Niet veel later komt PSV op voorsprong. Uit een corner kopt PSV-aanvoerder Floris Bos beheerst raak en zet hiermee de 1-0 voorsprong op het bord. Meteen daarna is het Shuryjano Cornecion die dichtbij een verdubbeling van de score is, maar zijn inzet wordt ternauwernood geblokt. PSV kwam steeds beter in de wedstrijd en legde een aantal mooi aanvallen op de mat. Even later komt Benfica tijdelijk met 10 man te staan, na een tackle van Afonso op Dumbili. PSV profiteerde bijna van deze man-meer situatie, maar de poging van Bahaty strandde op de paal. Vlak voor rust was het Benfica dat aandrong, maar de PSV-verdediging hield stand.

Na rust ging Benfica op zoek naar de gelijkmaker, zonder dat dit direct leidde tot grote kansen. PSV bleef overeind en kreeg zelf twee mogelijkheden op de 2-0. Verhulst en Verkooijen wisten de bal niet achter keeper Fidalgo te krijgen. Benfica was niet lang daarna dicht bij de gelijkmaker na slordig balverlies van PSV. Het schot van Duarte Soares ging echter rakelings naast het doel van Smolenaars. Hierna was PSV weer aan zet. Khaderi en Verkooijen waren dichtbij, maar ook zij wisten geen doel te treffen. Gescoord werd er niet meer en daardoor is het PSV dat de finale op de Otten Innovation Cup heeft bereikt.

12:04
  4. PSV bereikt de finale!! Benfica claimt in de laatste seconde nog een strafschop, maar de scheidsrechter ziet er niets in.

12:04
  5. Laatste minuut en PSV staat nog steeds op voorsprong.

12:03
  6. Grote kans PSV. Nicolas Verkooijen zijn schot van kort bij, wijkt af op een Portugese verdediger en word tot corner gepromoveerd.

12:01
  7. Grote kans Benfica. Een schot van Duarte Soares mist de goal op een haar na.

11:58
  8. Schot van Nicolas Verkooijen gaat net naast.

11:55
  9. Schotje Benfica is een eenvoudige prooi voor Tijn Smolenaars.

11:51
  10. 5 minuten in de tweede helft en er vallen nog weinig kansen te noteren. Benfica heeft de bovenhand en blijft PSV onder druk zetten.

11:46
  11. Begin tweede helft

11:38
  12. Einde eerste helft

11:33
  13. Benfica heeft de bovenhand in de laatste paar minuten van de eerste helft. PSV komt maar met moeite onder de druk uit.

11:32
  14. Ondanks een man meer situatie staat PSV wel even onder druk.

11:27
  15. PSV heeft vier minuten een man meer na een gele kaart voor João Afonso. De Portugezen proberen het spel wat fysieker te maken en daarmee weer meer controle over de wedstrijd te krijgen.

11:24
  16. Gele kaart

João Afonso

Logo
  17. Halverwege de eerste helft is de stand nog steeds 1-0, waar PSV vooral het balbezit heeft.

11:18
  18. Direct na de goal weer een grote kans voor PSV, maar het schot van Shuryjano Cornecion word net geblokt door de Portugese verdediging.

11:12
  19. Goal PSV!! In de 5e minuut komt PSV op voorsprong. Uit een hoekschop is het Floris Bos die vrij in kan koppen en de gastheren op 1-0 zet.

11:10
  20. Doelpunt

5'
    5
    Floris Bos
    Logo
  21. PSV heeft moeite in de beginfase. De jonge ploeg heeft de zaakjes nog niet volledig op orde en komt moeilijk van de eigen 16 weg.

11:05
  22. Vrije trap Benfica vanaf 20 meter. De vrije trap van André Vakulyuk word door Tijn Smolenaars tot hoekschop verwerkt.

In de opvolgende hoekschop is het wederom Tijn Smolenaars die goed red en de stand op 0-0 houdt.